De ce SenseBall

Pregătește-te pentru jocul de mâine!

Fotbalul se schimbă și evoluează

Cerințele pentru fotbalul actual și fotbalul viitorului au evoluat foarte mult. În programa tehnică a Asociației de Fotbal Engleză (FA) „The Future Game”, Dick Bate spune: „Jocul se va dezvolta considerabil în deceniile următoare și este esențial ca cei responsabili pentru dezvoltarea tinerilor noștri jucători să fie pregătiți pentru ce se afla inainte.”


Pe ce ar trebui să ne concentrăm pentru „Viitorul joc”?

 

  • Dezvoltarea unei tehnici excepționale și stăpânirea mingii.
  • Claritate și viziune pentru a prevedea ce se va întâmpla în continuare. Jocul se joacă cu doi pași înainte.
  • Conștientizarea și crearea de timp și spațiu trebuie să devină priorități în antrenarea jucătorilor tineri.
  • Eliberarea mingii cu precizie și instantanee pe distanțe variate folosind ambele picioare va fi critică.
  • Capacitatea de a juca rapid și precis în zone aglomerate, păstrând în același timp posesia mingii în orice moment.
  • Capacitatea de a primi mingea și de a schimba pase în timp ce vă deplasați la viteza optimă.

Mai multe concepte pentru fotbalul viitorului sunt abilități excelente cu mingea, luarea mai rapidă a deciziilor, trecerea precisă și driblingul cu ambele picioare, jocul în zone aglomerate, mișcarea la viteză optimă.


Cum să anticipăm dezvoltarea fotbalului?

Trebuie să înțelegem că condițiile necesare pentru fotbal astăzi și în viitor nu pot fi abordate prin abordări tradiționale. De mulți ani, am acordat prea multă atenție dezvoltării corpului, fără să ne dăm seama de potențialul extraordinar al creierului. Această abordare supra-fizică explică, de asemenea, de ce calitatea jocului a fost destul de mediocră. În plus, cercetarea aprofundată a sportivilor de top a dovedit că optimizează aspectul cognitiv al jocului și că este un factor cheie în succesul lor.

 

„Înainte, aveam timp, spațiu și mult timp. Acum trecerea este scurtă și rapidă.”

– Ottmar Hitzfeld

 

De ce antrenamentul cu SenseBall îmbunătățește abilitățile de fotbal?

 

SenseBall = Mielinizare

Dobândirea abilităților este strâns legată de o descoperire științifică revoluționară referitoare la un izolator neuronal numit MYELIN. Abilitatea este o izolație celulară care înfășoară circuitele neuronale și care crește ca răspuns la anumite semnale. Mielinizarea (formarea mielinei) optimizează regăsirea informațiilor necesare în timpul activităților motorii.

  1. Auzi un anumit număr de instrucțiuni care vor fi procesate de centrul cognitiv al creierului, cortexul prefrontal.
  2. Cortexul tău prefrontal declanșează un anumit număr de instrucțiuni în cerebel, centrul de coordonare al creierului, pentru a repeta mișcările mental.
  3. În cele din urmă, cerebelul dvs. trimite instrucțiunile către cortexul motor, care instruiește mușchii să se miște conform instrucțiunilor.

Pentru o explicație științifică a efectului practicii SenseBall asupra mielinizării, vă invităm să urmăriți acest videoclip TEDed: De ce practicarea cu SenseBall îmbunătățește abilitățile de fotbal?


Achiziționează SenseBall acum!